Vergoedingen & tarieven

Adviesbureau voor Voeding en Diëtetiek Vlaanderen

U kunt mij bereiken op:

 

06 - 17 459 490

info@voedingdietetiek.nl

De diëtistkosten worden vergoed vanuit het basispakket! Er is 3 uur dieetzorg per persoon per kalenderjaar beschikbaar. Dit komt neer op ongeveer 6,5 consulten. Hierbij moet u wel rekening houden met het verplichte eigen risico. Hiernaast kan het zo zijn dat u recht heeft op een extra vergoeding.

 

Sinds 1 augustus 2011 is de diëtist direct toegankelijk. Dit betekent dat u zonder verwijzing van een (huis)arts of specialist naar de diëtist kunt.

De meeste zorgverzekeraars vergoeden de behandeling zonder verwijbrief. Echter zijn er een aantal zorgverzekeraars die nog steeds een verwijsbrief eisen als voorwaarde om de behandeling te vergoeden.

U kunt contact opnemen met uw zorgverzekeraar om te controleren of uw verzekeraar de behandeling vergoed met/zonder verwijsbrief.

 

Onder onderstaande link kunt u zien op welke vergoeding u recht heeft bij verschillende verzekeringen. Zo kunt u vergelijken en eventueel een verzekering kiezen voor volgend jaar, die meer uren/geld vergoed.

https://www.independer.nl/zorgverzekering/vergoedingen/dieetadvisering.aspx

Tarieven

Eerste consult 60-90 min: 60 euro

Tweede consult 30 min: 30 euro

Vervolgconsult 20 min: 20 euro

Toeslag huisbezoek: 25 euro

Voorwaarden

Indien u een afspraak bij verhindering niet tenminste 24 uur van te voren afzegt, ben ik genoodzaakt het consult te berekenen.